ФИЛТРИ ЗА ВОДА
Copyright © 2020. All Rights Reserved

Често задавани въпроси (FAQ)

Коя помпа да изберем - Grundfos Magna1 или Grundfos Magna3 ?

Коя помпа да изберем: Grundfos Magna1 или Grundfos Magna3?

Серията циркулационни помпи на Grundfos Magna включва гама от висококачествени високоефективни циркулационни помпи, настройките на които са лесни и са приложими за всяка отоплителна или климатична инсталация.

Magna1 е лесната опция за добре свършена работа!

GRUNDFOS Magna1

Magna3 е изборът за системи с добавена стойност!

Grundffos_Go_5

Magna 1 удовлетворява нуждите на по-простите инсталации с базово регулиране и когато не е необходим мониторинг на системата. Помпите се характеризират с лесен монтаж, лесен пуск в действие, по-ниска себестойност, намалени експлоатационни разходи, индекс на енергийна ефективност EEI под 0,23.

Magna3 е многофункционална помпа за съвременни ОВК инсталации, която може да комуникира и да се управлява с външни устройства; удачна е за интегриране в системи, в които енергийната ефективност и от голямо значение. Тази гама помпи има уникални функции:

  • AUTO ADAPT - помпата се настройва автоматично към актуалните параметри на системата, в която работи с цел минимална консумация на енергия и високо ниво на комфорт
  • FLOW LIMIT - функция, която дава възможност да се ограничи дебита на помпата, а комбинирана с функцията AUTO ADAPT се получава функцията FLOW ADAPT.
  • Управление по диференциална температура 
  • Измерване на топлинната енергия 
  • Автоматичен нощен режим - помпата работи по минимална крива в случаите, когато вградения в нея датчик отчете температурен пад над 10-15°C за период около 2 часа.

 Ето и една сравнителна таблица:

 

Наименование Magna1 Magna3
Среден коефициент на енергийна ефективност (EEI) 0.21 0.18
Лесен монтаж Да Да
Постоянна скорост 3 скорости Произволна
Постоянно налягане 3 криви Произволно
Пропорционално налягане 3 криви Произволно
Управление VFD Да Да
Управление по постоянна температура Не  Да
Сдвоена помпа Алтернативно Работна или резервна или каскадно
Функции AUTO ADAPT, FLOW LIMIT, FLOW ADAPT Не  Да
Опция за допълнителен външен модул Не  Да
Външен I/O 1 релеен изход, 1 цифров вход 2 релейни изхода, 3 цифрови входа, вход 0-10V/4-20mA
Опция за управление с Grundfos GO Базово Пълно

grund-GO

 

Цени

Всички посочени цени включват ДДС!

Гаранционен срок на продуктите

Гаранционният срок на всички продукти е 24 месеца от датата на продажбата, освен ако не е указан друг гаранционен срок за конкретен продукт.

Всички консумативи не подлежат на гаранция, например - филтриращи елементи и филтриращи патрони, резервни УВ лампи и кварцови стъкла, износващи се части, лагери, уплътнения.

Избор на филтър за пречистване на вода

За да направите правилен подбор на филтрите за пречистване на водата е необходимо да знаете  какви видове замърсявания се налага да отстраните.

Първият вид замърсяване, който е и най-разпространен  - това е наличието във водата на голямо количество разтворено желязо. В този случай водата отначало е прозрачна, но когато престои  или се загрее става мътна, има характерен привкус и образува ръждиви петна по съдовете и санитарната керамика. За решаването на този проблем се използват филтри за пречистване на водата от желязо.

Понякога във водата присъстват неразтворими механични частици: пясък, кал, ръжда и други механични примеси. За отстраняването на тези неразтворими примеси се използват механични филтри. Този тип филтри се използват и за отстраняване от водата на неразтворимото желязо – ръжда. Механичните филтри с мрежа от неръждаема стомана се използват за пречистване на водата само от пясък.

Вторият вид по разпространение замърсяване - висока твърдост на водата, тя се предизвиква от високата концентрация на разтворените в нея соли на калций и магнезий, които са причината за появяването на така известните отлагания – котлен камък. Филтрите –омекотители  могат да Ви помогнат да отстраните от водата това повишено съдържание на твърдите соли.

Неприятната миризма и лош вкус  на водата, повишената  цветност  е свързана с повишеното съдържание в нея на органични вещества, остатъчен хлор или сероводород. За отстраняване от водата на лошия вкус и миризма се използват  филтри с пълнеж от активен въглен.

Най-трудно определяемото замърсяване на водата са йоните на тежките метали. Присъствието им във водата може да бъде установено само чрез лабораторно изследване. За отстраняването им от водата се използват филтри - омекотители и системи за пречистване, работещи на принципа на  обратна осмоза.

И накрая за бактериологичното замърсяване. С него може да се справите с помощта на ултравиолетови стерилизатори, система за озониране или хлориране.

Различни мерни единици за твърдост на водата и разликата между тях

Връзка между мерните единици за твърдост на вода

 

Единица Означение   °dH   °e    °f   ppm CaCO3     meq/L     mmol/l   
Немски градуси 1 °dH =     1 1,253   1,78         17,8   0,357   0,1783
Английски градуси 1 °e =  0,798      1  1,43       14,3   0,285    0,142
Френски градуси 1 °f =   0,56 0,702    1        10     0,2     0,1
ppm CaCO3 1 ppm =  0,056  0,07   0,1         1   0,02    0,01
meq/L 1 mval/l =    2,8  3,51    5        50     1     0,5
mmol/l 1 mmol/l =    5,6  7,02   10       100     2        1Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас